Shiatsu

El Shiatsu és una teràpia manual originària de Japó.

En primer lloc es realitza un diagnòstic que és possible gràcies al tractament denominat Ampuku. D’aquesta manera es determina quins són els òrgans que estan en conflicte així com possibles irregularitats a nivell emocional. Gràcies al Shiatsu, que es realitza amb la pressió dels dits sobre els punts d’acupuntura, és possible millorar la salut i contribuir en la disminució del dolor de diferents enfermetats.

Com l’acupuntura, el Shiatsu es basa en el sistema holístic de la Medicina Tradicional Xina que considera que l’enfermetat és el resultat dels desequilibris en el fluxe natural de l’energia (o “chi”).

La durada d’una sessió és aproximadament entre 30 i 90 minuts. El pacient s’acostuma a estirar al terra, sobre una superfície còmoda o en una camilla.

Es recomana no fer un menjar pesat just abans de rebre un tractament.

És interessant la combinació de Shiatsu amb altres teràpies. Combinat amb la moxibustió, per exemple, és molt eficient de cara a tractar aspectes físics com regular l’aparell digestiu i augmentar el sistema immunitari alhora que també s’aconsegueix un profund efecte de relaxació i equilibri  del sistema nerviós.

Les dolències que s’acostumen a tractar amb Shiatsu són:

· Ansietat, insomni, estrés, depressions i altres estats de nerviosisme.
· Migranya
· Fatiga i esgotament crònics
· Problemes gastro-intestinals
· Trastorns relacionats amb la menstruació i la menopàusea.
· Ciàtica
· Disminueix el dolor de l’artritis.